Bureau Overleren | Over Dick
2
page-template-default,page,page-id-2,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-5.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Na zijn studie bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit en 13 jaar marketing- en business development functies bij diverse multinationals in de levensmiddelenindustrie en Randstad Uitzendbureau besloot Dick het onderwijs in te gaan. Dat was in 2002. Tijdens de postdoctorale studie voor zijn 1e-graads lesbevoegdheid begon hij als docent economie in de 3e klas VMBO van de OSB in de Bijlmer.

Vervolgens startte hij VMBO Business School, Bureau Overleren (2004) en Arrendi Masterclasses (2007). Zijn activiteiten richten zich sindsdien op het versterken van effectief gedrag, communicatie, denken en gelijkmoedig leiderschap in het onderwijs. Zo ontwikkelt hij uitdagende leertrajecten en coacht, traint en begeleidt hij leraren en andere leiders. Daarnaast organiseert en begeleidt hij verschillende leernetwerken voor schoolleiders rond praktische filosofie en moreel beraad. Sinds 2018 aanvaardt Dick ook interim opdrachten.

Zijn leiderschapsstijl als interim-manager kenmerkt zich als kalm, duidelijk, hands-on, ontspannen, resultaatgericht met oog voor de menselijke maat en relativering/humor. Dick is niet bang, neemt verantwoordelijkheid, kan doseren en is gehecht aan dialoog, onderzoek, zichtbaarheid en voorbeeldgedrag. Dick is getrouwd, woont in Arnhem en werkt door het gehele land.